Logo Default BlueGreen

INSTRUKTIONER FÖR FÖRSÄLJNING OCH UTHYRNING

Lokal1 är en internationell annonskanal för lägenheter och fastigheter samt företagstjänster.
Lokal1-tjänsten finns till för alla som vill sälja, köpa, hyra och auktionera.
Lokal1 är en annonskanal för proffs och privatpersoner.
 

GRATIS

Tillgänglig för alla utan registrering. Alla sökningar är gratis oavsett språk och bostadsort.

 

BESKRIVNING

Lokal1 är en annonskanal för sökning av fastigheter, lokaler och lägenheter enligt känslomässiga attribut, oberoende av område, språk eller bakgrund.

Sökfunktionernas tekniska del matar säljaren in enligt normala sökfunktioner om storlek och pris – observera att sökfunktionen för typ kan innehålla fler sökningar. Det går att t.ex. mata in egnahemshus, fritidsbostad och skog för samma objekt.

Som säljare svarar du på 9 frågor om hur ditt objekt passar för olika känslor och som sökande svarar du på samma frågor, och vår känsloalgoritm matchar objekten.

Textrutan innehåller all den information och den story som du vill ge om objektet samt det som konsumentskyddet och juridiken inom ditt område kräver. Observera att Lokal1 är en annonskanal och inte på något sätt ansvarig för den text som matas in. Du skriver själv texten på ett eller flera juridiska originalspråk. Sedan kan du som säljare låta Lokal1:s översättningsservice översätta texten till två språk globalt.

Lokal1 har flera språkliga gränssnitt och du kan fritt byta mellan språken uppe i rubrikraden oberoende av vilken sida eller funktion du håller på med. Gränssnittets språk inverkar inte på textrutans språkval.

Kommentarfältet är till för att berätta kunderna vad som har ändrats eller lagts till, till exempel konditionsgranskning, ändring av begärt pris eller anbudsförfarande.

Videor kan matas in från Youtube och Vimeo som länkar. Det kan t.ex. handla om en virtuell visning eller en drönarvideo.

PDF-bilagor kan matas in och namnges enligt innehåll, t.ex. disponentintyg, försäljningsbroschyr, konditionsgranskning.

Kartorna finns i global och lokal version och ger ett automatiskt placeringsförslag som sedan kan ändras manuellt.

Lokal1 innehåller också ett företagarregister som kan behövas då man står i beredskap att sälja, köpa eller hyra fastigheter eller lägenheter. Serviceregistret har fri sökning samt en funktion för anbudsförfrågningar. Om du vill ha anbud på t.ex. badrumsrenovering, takbyte eller trädgårdsarbete, väljer du rätt typ av företagare och Lokal1 föreslår flera alternativ inom rimligt avstånd från renoveringsobjektet. Du kan välja fem företag som automatiskt får e-post med förfrågan om anbud. Anbudsförfrågan kräver att du är en registrerad användare på Lokal1.

 

REGISTRERING

 • Du kan registrera dig både som privatperson och som företag.

 • Efter registreringen kan du lägga in egna försäljningsannonser för fastigheter, lokaler och lägenheter samt företagstjänster till portalen.

 • Efter registreringen kan du lägga in reklam för dina annonser och företagstjänster.

 • Efter registreringen kan du konkurrensutsätta tjänsteleverantörer och företagare.

 • Annonser och reklam är avgiftsbelagda

 

OBJEKTANNONSERING 1

Både privatpersoner och företag har möjlighet att lägga ut en fastighet eller lägenhet till försäljning eller uthyrning, och det behövs enbart registrering och betalning. Objektet visas i fyra månader och kan förnyas efter det. All information för annonsen matas in samtidigt – ingen information finns i förväg. Prisen är:

 • Annonseringstid är 120 dagar och kostar 19,90 euro inkl. moms 24% till 31.12.2022 (normalpris 39,80 inkl. moms 24%)

 • Den annonsrelaterade reklamkostnaden per 1 000 visningar är 12,40 euro inkl. moms 24%.

 Annonser och reklam syns på webbplatsen då betalningen har gjorts.

 

OBJEKTANNONSERING 2

Företag kan lägga ut flera annonser till försäljning eller uthyrning. Företaget matar in den nödvändiga affärsinformationen i förväg, och fler personer kan få användningsrättigheter till inmatning av annonser. Företaget kan köpa annonsern i förväg till specialpris. Speciella önskemål kräver att man kontaktar portalens administratörer på adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Den annonsrelaterade reklamkostnaden per 1 000 visningar är 12,40 euro inkl.  moms 24 %

 Annonser och reklam syns på webbplatsen då betalningen har gjorts.


INSTRUKTIONER FÖR DEM SOM ERBJUDER SERVICE

Lokal1 är också en internationell annonskanal för tjänsteleverantörer.
Lokal1 är ett tjänsteregister för små och stora företag och en sökmotor för upphandling.
Vid registrering visar FO-numret företagets existens, och registreringen är gratis.
Efter registreringen finns företaget i tjänsteregistret och kan välja synlighet bland följande avgiftsbelagda tjänster:

 1. Företagets sökvillkor är valfria och plats finns för text, bilder och logotyper. Årsavgiften för deltagande är 159,50 euro inkl.  moms 24 % till 31.12.2022 (normalpris 319 € inkl.  moms 24 %)
 2. Sätt ett kryss i rutan så kommer företaget att automatiskt få offertförfrågningar.
 3. Deltagande i företagens sökmotor är gratis för fastighetsförmedlingsföretag som redan är registrerade i portalen Lokal1 som annonsörer.
 4. Ett företag som finns i tjänsteregistret kan köpa reklam i portalen Lokal1, och kostnaden per 1 000 visningar är 12,40 euro inkl.  moms 24 %.

Annonser och reklam syns på webbplatsen då betalningen har gjorts.