Användarvillkor Anvisningar och priser Bindningar Mäklarverktyget

Vår story

Vi är ett företag som sammanför fastighetsvärlden. Vi erbjuder en komplett tjänst för försäljning, köp och uthyrning av fastigheter, inklusive tjänster för företagare.

Lokal1 är en annonskanal för fastigheter, lokaler och lägenheter att sälja och hyra samt ett därtill hörande serviceregister. Lokal1 är öppen för alla: såväl proffs som privata. Lokal1 är avsedd för fastigheter, lokaler och lägenheter av alla slag, till exempel bostäder, affärslokaler, produktionslokaler och markområden. Lokal1 ger samma utgångsläge åt alla på en internationell fastighetsmarknad. Lokal1 erbjuder möjligheter att förverkliga dagens trender: valfrihet, delningsekonomi och cirkulär ekonomi samt ett ekologiskt sätt att tänka och konkurrensutsättning.

Lokal1 är en finländsk mediainnovation med en känslomässig algoritm bakom sökfunktionerna. Redan Aristoteles teser visade att människan behöver tre grundstenar för beslutsfattande. Därför baserar sig Lokal1:s sökfunktioner på följande retoriska frågeställningar: Ethos - värderingar, Pathos – känslor, Logos - fakta och logik.

... en annonskanal för lägenheter och fastighets- och tjänsteleverantörer.

... en annonskanal för proffs och privatpersoner.

... en annonskanal att sälja, köpa, hyra och auktionera.

… en annonskanal för bostadshus, radhus, lager, kommersiella lokaler, kontor, affärslokaler, bostadsrätter, stugor och villor, skog och gårdar.

... en internationell annonskanal där alla kan använda sitt eget språk och är ansvariga att iaktta lag och beskattning i sitt eget land.

... ett serviceregister för små och stora företag och sökmotor för konkurrensutsättande av anbudsförfrågningar.

… en finsk emotionell mediainnovation, som främjar dagens trender: valfrihet, delningsekonomi och ett ekologiskt sätt att tänka samt konkurrens genom att erbjuda lokalbefolkningen lokala tjänster.

Då två fördomsfria kreativa yrkesmänniskor från två helt skilda världar börjar ta sig an ett portalprojekt för fastighetsmarknaden, kan vad som helst hända. Lokal1 är resultatet av en sådan process. Utgångsläget var viljan att skapa någonting nytt som är till nytta för alla aktörer i fastighets- och mediabranscherna oberoende av land, språk eller bakgrund. De två personerna är Michael Nurmi och Kristian Lindroos.

Michael Nurmi, story

Den självlärda mediagurun med ekonomiskt tänk.

Michael har alltid varit intresserad av nya innovationer, att fördomsfritt starta upp nya idéer och göra dem lönsamma. Sin karriär började han i familjeföretaget inom reklam- och turistbranschen. Några år senare grundade han en egen gratistidning. Tidningen var då, för tjugo år sedan, nyskapande. En tvåspråkig tidning i färg. Tidningen ges ut ännu idag och har expanderat till hela södra kustområdet i Finland, från Lovisa till Mariehamn. Vid sidan av papperstidningen startade han också i ett tidigt skede upp en webbsida.

Michael är född och uppvuxen på Kimitoön och efter att ha bott 17 år i Åbo återvände han till hemkommunen då han började som chefredaktör på Annonsbladet. I sitt jobb ger han gärna möjlighet till unga att prova på olika idéer inom mediabranschen och han delar också ofta med sig av sina egna kunskaper och erfarenheter.

Förutom media har Michael alltid intresserat sig för sportevenemang och har under årens lopp skapat och utvecklat flera populära evenemang på orten. Också sportföreningar står honom varmt om hjärtat och själv är han en aktiv golfare. Inspiration till sina projekt söker han gärna genom resor och nya smakupplevelser.

Då möjligheten kom att utveckla Lokal1 tillsammans med Kristian Lindroos tvekade han inte. Ett nytt projekt med intressanta dimensioner är just vad Michael brinner för. 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+358 40 5504548

Kristian Lindroos, story

Lantmäteriingenjören som på 1990-talet kom med i den finländska fastighetsmäklarvärlden.

Resultaten lät inte vänta på sig och internet började göra sig påmint inom flera sektorer. Som mäklare i den finska skärgården med kunderna i storstäder låg det nära tillhands att internet redan tidigt blev ett viktigt instrument för Kristian.

Den första hemsidan www.kimitofast.fi såg dagens ljus 1996, redan då flerspråkig och med kartsökning. Tekniska Forskningscentralen godkände 1999 ett projekt som Kristian ledde angående en internetplattform för lägesbunden information. Ett tillämpningsområde var fastighetsförmedling. Följande internetplattform var en annonserings- och back office-portal för Raseborgs Fastighetscentral. Portalen höjde företagets effektivitetstal till den absoluta toppen inom finsk fastighetsförmedling de följande åren.

Genom åren har det funnits ytterligare projekt inom fastighetsförmedling på internet. Kristian hör också till de få fastighetsmäklare i Finland som har alla tre examina som finns i landet, dvs. AFM, YKV och AKA.

2019 ingick Kristians företag ett intentionsavtal om sammangång med Michael Nurmis bolag. Resten är Lokal1-historia.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+ 358 44 306 7012